Lipitori

Botox
martie 27, 2018

Lipitori

Nu am crezut vreodata ca lipitorile vor fi pe lista mea de interes. Lipitorile sunt renumite pentru faptul ca se hranesc sugand sangele gazdei de care sunt atasate.

Lipitorile care se folosesc in scopuri medicale (Hirudo medicinalis) provin din ferme specializate in cresterea de lipitori, se folosesc o data-la un singur pacient si apoi sunt distruse, sau pacientul pleaca cu micuta vietate acasa. Lipitorile emit vibratii/frecvente benefice corpului.

Cea mai cunoscuta utilizare a lipitorilor in medicina este pentru drenajul zonelor inflamate, cu acumulari sangvine, venind in ajutorul chirurgiei cu rezultate spectaculoase. Un tesut de acoperire ce a fost transplantat poate supravietui pana la 13 ore unei circulatii insufieciente, dar in cazul unei staze venoase necroza poate aprea in 3 ore. Lipitorile se mai pot folosi de asemenea in afectiuni ale circulatiei sangvine, dureri in diverse zone ale corpului, afectiuni endocrine, dermatologice, ginecologice si altele.

Lipitorile sunt benefice prin drenajul sangelui stagnat, prin injectarea in timp ce este atasata a peste 100 de substante produse de glandele salivare ale lipitorii: inhibitori de coagulare, inhibitori de agregare plachetara, vasodilatatoare, anestezice, antimicrobiene, antiinflamatoare. Datorita proprietatilor salivei lipitorii, rana nu se infecteaza.

Ca efecte generale putem enumera: imbunatatirea circulatiei, stimularea sistemului imunitar, inbunatatirea vindecarii. Multe din substantele din compozitia salivei lipitorii nu pot fi sintetizate pe cale artificiala.

In zona orala lipitorile se pot aplica in zona unde exista o patologie legata de inflamatie sau infectie, adica in cazul abeselor, parodontozei sau se pot aplica in zona dintolor tratati pe canal, in zone edentate unde concentratia de toxine si microorganisme este mai mare decat in zonele integre, sanatoase.

Cantitatea de sange extras variaza in functie de marimea lipitorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:46 Stack trace: #0 /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(567): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home4/drstomat...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46