Alergie

Amalgamul dentar
martie 27, 2018
Acromegalie
martie 27, 2018

Alergie

alergieAlergie – Alergia se defineste ca fiind o crestere a reactiei organismului la o substanta straina, de obicei in urma unui contact anterior cu acea substanta, ceea ce va duce la manifestari mai mult sau mai putin agresive, fara sa corespunda exact cu reactia observata in prima zi a contactului. Se explica de asemenea ca fiind o hipersensibilitate in reactie cu fenomenele imunologice.

blocaj emotional: O persoana alergica traieste de obicei o aversiune fata de alta persoana pe care nu o mai poate tolera. Are o dificultate in a se adapta intr-o situatie sau cu o persoana noua. Se lasa mult influentata de altii, mai ales de catre cei pe care vrea sa ii impresioneze. Este adesea neincrezatoare. Se simte frecvent agresata si se apara trecand dincolo de ceea ce ii este necesar, mai degraba decat sa infrunte situatia de care vrea sa scape. Persoana alergica traieste o contradinctie interioara. O parte din ea iubeste ceva, iar cealata parte o apara de acel lucru. Este la fel ca in cazul persoanelor. De exemplu, iubeste mult pe cineva de care depinde. O parte din ea isi doreste prezenta celuilalt, iar cealata parte ii spune ca ar trebui sa plece, ca nu ar trebui sa accepte acea dependenta. Ajune sa ii gasesca tot felul de defecte persoanei pe care o iubeste. Destul de frecvent se intampla ca persoanele alergice sa fi avut doi parinti care se contraziceau in tot felul de domenii. Un alt aspect al alergiilor este acela ca devin un mijloc de a atrage atentia celorlalti, mai ales in cazul in care forma de alergie se manifesta prin crize de sufocare, iar acea persoana are nevoie de interventia celorlalti pentru a iesi din criza.

blocaj mental: Daca suferi de alergie trebuie sa gasesti persoana sau situatia fata de care simti ostilitate, iar in acelasi timp sa ceri acordul acelei persoane, fiind de obicei vorba despre cineva apropiat. Crezi ca atunci cand vei actiona conform asteptarilor acelei persoane vei fi iubit cu adevarat. Recunoaste ca ai devenit dependent de aprobarea sau recunoasterea acelei persoane; nu mai trebuie sa crezi ca pentru a fi iubit trebuie sa fii supus.

Este interesant cum o persoana alergica poate dezvolta o alergie la ceea ce ii place. De exemplu sa fii alergic la lactate, atunci cand iti plac foarte mult lactatele.  Daca esti alergic la un aliment, poate ai o dificultate in a-ti face pe plac atunci cand iti permiti sa gusti din placerile vietii.

Ar fi mult mai usor si mai placut pentru tine sa crezi ca poti obtine atentia celor pe care ii iubesti fara sa fie nevoie sa fii bolnav. Daca ti s-a acordat atentie mai demult, cand erai bolnav, acest lucru nu insemna ca vei continua sa crezi ca aceasta este singura cale de a dobandi atentie si in prezent.

Daca esti alergic la praf sau la un animal, oare te simti repede agresat de ceilalti? De ce crezi ca ceilalti sunt agresivi? Iti sugrez sa iti verifici propriile tale ganduri agresive. In general, temerile pe care la traim in fata altora sunt o reflectare a ceea ce se intampla in interiorul nostru. In loc sa crezi ca alergia de care suferi provine dintr-o cauza exterioara, iti sugerez sa verifici ce anume s-a intamplat in cele 24 de ore dinaintea reactiei alergice. Incerca sa vezi ce persoana sau ce situatie ti se pare intolerabila sau insuportabila. Dat fiind faptul ca nu ii poti schimba pe ceilalti, ce poti face este sa inveti sa te privesti cu ochii sufletului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:46 Stack trace: #0 /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(567): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home4/drstomat...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home4/drstomatolog/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 46